Out of stock

Kalendar, Masa dan Manusia

MOHAMMAD ILYAS merupakan Profesor dan pakar astronomi yang telah membangunkan sistem International Islamic Calendar. Beliau bertugas di Universiti Sains Malaysia dan mengetuai Unit Penyelidikan Ilmu Falak.

DBP (Cetakan Pertama, 2002)
137 halaman

 


PENAFIAN: Judul ini menepati keadaan NOS, atau “naskhah baru stok lama”. Justeru, sesetengah naskhah berkemungkinan mempunyai kesan cacat seumpama halaman bernoda, sumbing, melengkung, lusuh, dan sebagainya. Pelanggan dinasihatkan agar meneliti gambar tambahan yang disediakan untuk mendapat gambaran lebih jelas mengenai keadaan naskhah sebelum membuat pembelian.

RM13.00

Out of stock

ISBN: 9789836273239 Product ID: 1792 Subjects: , Sub-subjects: ,

Kalendar, Masa dan Manusia membincangkan tentang astronomi, digunakan sebagai bacaan orang awam yang berminat dalam sejarah, falsafah dan pemikiran sains. Buku ini sesuai untuk pelajar yang mengikuti kursus sejarah dan falsafah sains di peringkat universiti. Diperingkat sekolah, buku ini boleh digunakan oleh pelajar yang ingin menambah pengetahuan dari aspek astronomi dan agama. Buku ini juga sesuai untuk pembaca yang ingin memahami konsep masa, hari dan tahun serta peredarannya.

Weight0.4 kg
Dimensions26 × 19 × 0.8 cm
Author(s)

Format

Language

Publisher

Year Published

Reviews

There are no reviews yet

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.