Out of stock

Memoir Abdullah C.D. (Bahagian Pertama)

Oleh: Abdullah C.D.

SIRD (2005)
23 Mukasurat

RM35.00

Out of stock

Product ID: 2278 Category:

Terlalu banyak peristiwa dan kenangan yang melintas di benak saya apabila mengenang kembali sejarah perjuangan silam sejak 1920-an sehinggalah sekarang.

Perjuangan memang amat berliku-liku dan sayq jatuh sakit disebabkan sakit itu amat hebat dan mengganggu keupayaan saya untuk menulis dengan lancar.

Akan tetapi, berkat izin Allah dan berkat sokongan kawan-kawan pimpinan Jawatankuasa Pusat dan Kawan Chin Peng; berkat bantuan Suriani dan pimpinan Rejimen Ke-10 lainnya serta berkat bantuan kawan-kawan dan rawatan para doktor, saya teguh berjuang melawan penyakit.

Alhamdulillah, saya sihat semula sehingga ke hari ini sungguhpun agak uzur kerana sudah lanjut usia.

Memoir Abdullah CD: Zaman Pergerakan Sehingga 1948 ini saya harap akan dapat menyumbang sedikit sebanyak kepada usaha penulisan kembali sejarah tanah air kita.

Saya berharap ia akan melengkapkan ruang-ruang sejarah yang belum lengkap. Sekurang-kurangnya ia akan membantu para pelajar dan pengkaji sejarah untuk berfikir daripada perspektif yang berlainan.

Dengan itu saya harap mereka dapat membuat tafsiran yang lebih saksama terhadap para pejuang antipenjajah yang berada dalam wadah kiri dan dalam Parti Komunis Malaya.

Weight 0.468 kg
Dimensions 14 × 0.6 × 21.5 cm
Edition

Format

Language

Publisher

Year Published

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Memoir Abdullah C.D. (Bahagian Pertama)”

Your email address will not be published. Required fields are marked *